Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-30/497-4779

szombat, április 27, 2024

Nemzetközi felkészülési torna PVSK

A Dombóvári Kosársuli 2 korcsoportja is részt vett a hétvégén megrendezésre kerülő nemzetközi kosárlabda tornán.

Az U14 (serdülő) és az U16 (kadett) csapatunk 2013. szeptember 21-én tornán vett részt Pécsen. Minden korcsoportban 4 csapat vivott meg egymással sorsolás alapján. Az első napon a vesztesek játszottak a másik mérkőzés vesztesével másnap a bronzéremért. A győztesek a döntőbe jutottak egyből és másnap az első helyért játszhattak. Dombóvári Kosársuli csapatainak a következő képpen alakultak mérkőzések:

U16 (Kadett) korcsoport mérkőzései:

Dombóvári Kosársuli KE - Vukovár 33-108 (13-34, 3-34, 9-19, 8-21)
Szabotin Zalán 2, Heisz Domonkos 2, Szabó Kevin -, Vicze Kristóf 8, Smátrola Gergő -, Árok Attila 9, Csáki Benedek -, Szalai Milán 1, Horváth Patrik -, Uzonyi Zalán 2, Szűcs Mihály 4, Csapó Tomaj 5.

Első felkészülési mérkőzésünket játszottuk az idei szezonban és egyből egy teljesen más kosárlabda kultúrával találtuk szembe magunkat. Nagyon jó felkészülési mérkőzés volt, bár az eredmény nem mutatja, de aki ott volt és látta, hogyan harcoltunk, elismerésüket fejezték ki. A Srácok egyből felvették a ritmust és teljes erejükkel kűzdöttek, nem adták fel egy percig sem. Büszke voltam a  csapatomra, hogy magasabb, gyorsabb ellenfélnél is próbálták azt végrehajtani, amit 5 hete edzéseken folyamatosan gyakorolunk. Fizikálisan bírtuk az iramot végig 40 percen keresztül. Erre lehet építeni, a későbbiek során, de ami még fontos, mindenki úgy érezte, hogy fejlődött, ezért az önbizalom is kicsit feljebb került. Nem szeretnék kiemelni senkit sem, mert mindenki magához képest kihozta a maximumot. Gratulálok !

PVSK-Panthers - Dombóvári Kosársuli KE 68-52 (15-14, 19-4, 20-25, 14-9)
Szabotin Zalán 7, Heisz Domonkos -, Szabó Kevin -, Vicze Kristóf 2, Smátrola Gergő -, Árok Attila 6, Csáki Benedek 1, Szalai Milán 13, Horváth Patrik -, Uzonyi Zalán 18, Szűcs Mihály 5, Csapó Tomaj -.

A bronz mérkőzés jól kezdődött, de a 2. negyedben kinti nyitott dobásaink nem mentek be, ezért a pécsi csapat kihasználta a kimaradt helyzeteinket és több gyors kontrával is büntette. A fiúk sokkal több helyzetet tudtak kidolgozni ezen a mérkőzésen, mint a tegnapin. Fáradtabban mozogtunk, de a szünet után magára talált a csapat és a 26 pontos hátrányból felzárkoztunk 7 pontra. A védekezésünk több helyen lyukas volt, de mivel most tanuljuk a csapatvédekezést ezért vannak még hibák. Azon vagyunk, hogy ezeket kijavítsuk az edzéseken és tényleg csapatként működjünk. A küzdeni akarásban és a szívvel ma sem volt probléma. Amit elkezdtünk azt folytatjuk tovább és tudjuk, hogy meg lesz az eredménye! Hajrá Dombóvár

U14 (serdülő) korcsoport mérkőzései:

KK OSIJEK - DOMBÓVÁRI KS  70-57 (15-13,22-9,18-16,15-19)

Fövényi Szebasztian-, Habler Péter 5, Szigetközi istván 1, Molnár Martin -, Horváth Martin 2, Csapó Zétény 6, Tóth Tamás 8, Porcsa Róbert -, Juhász Patrik 17, Fülöp Ádám -, Rózsás János -, Csapó Zsombor 18, Pápai Gergő-,

Meglepett bennünket a horvátok agresszív letámadása és 15-2-vel kezdtük a mérkőzést. Náluk a serdülő bajnokságban nincsenek megkötött szabályok, mint nálunk (aki az első negyedben játszik az nem játszhat a másodikban, zónázni tilos…stb.) A negyed második részében megrázták magukat a fiúk, mert visszavágtunk egy 11-0-val. Sajnos a második negyedben nem tudtuk tartani őket, és 22-9-es rohamot mértek ránk. Ez meghatározta a második félidőt és szinte ezzel a különbséggel ért véget a mérkőzés. Nagyon tetszett a fiúk hozzáállása és küzdeni akarása. Fizikálisan lényegesen erősebb és összeszokottabb csapat ellen szép eredményt értünk el. A tizenkettes keretből 6 játékos 2001-es születésű, és szinte csak néhány edzés után csöppentek bele a serdülő korosztály nehézségeibe.

DOMBÓVÁRI KS – PVSK PANTHERS  72-50 (13-11,23-11,14-10,22-12)

Fövényi Szebasztian8, Habler Péter 6, Szigetközi istván 6, Molnár Martin -, Horváth Martin 2, Csapó Zétény 13, Tóth Tamás 4, lalák Vince -, Juhász Patrik 13, Fülöp Ádám -, Rózsás János 8, Csapó Zsombor 10, Pápai Gergő2,

Piros jegyzőkönyv!!! Győzelemmel zártuk a mérkőzést, de nagyon sok hibát követtünk el. Eladott labdák a figyelmetlenségekből, lépéshibák a rohanás miatt, szabálytalan elzárások, 15/4 bedobott büntető!!!!!!! Van még mit gyakorolni! Köszönöm a csapatnak a hétvégét,  a szülőknek az utazás megkönnyítését, és a PVSK-PANTHERS meghívását.

Hajrá Dombóvár!!!

                

 

KAPCSOLATFELVÉTEL

Dombóvári Kosárlabda Suli


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 7200 Dombóvár, Tóth E.u.2.  Pf.: 88


 

Scroll to top