Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-30/497-4779

szerda, máj. 08, 2024

Egy Szülő gondolatai

 
Let There Be Rock and Let There Be Basketball!
 
Nehéz lenne a fenti lassan szállóigévé vált mondatot jól lefordítani, talán valahogy így: Szóljon a Rock és Pattogjon a Kosárlabda.
Miért kevertem bele a kosárlabdát a mára már klasszikussá vált AC/DC számba? Egyszerű a dolog,de talán még egyszerűbb lesz, ha idézek a már említett nótából pár sort és lefordítom a Kosársuli nyelvére:

 

„Let there be sound, and there was sound
Let there be light, and there was light
Let there be drums, there was drums
Let there be guitar, there was guitar, ah
Let there be rock”
 
Legyen hang, zene, azaz legyen egy pálya(kosár)
Legyen fény, azaz legyen egy labda
Szóljanak a dobok, azaz legyenek gyerekek a pályán
Szóljon a gitár, azaz legyenek edzők a pályán
És aztán pattoghat a labda!!!!!
Legyen kosárlabda!!!
 
Nekem ez jutott eszembe, mikor néztem a több száz gyereket és felnőttet a Dombóvári Kosárlabda Suli karácsonyi ünnepségén (képek a galériában!). Sok mosolygós arc, ki az ajándéknak örült kinek a program tetszett. Mások talán annak, hogy megint játszhattak egy jót. Ilyenkor minden olyan szép és idilli, hiszen karácsony és év vége van.
Az út azonban, ami idáig vezetett hosszú volt és nehéz. Évekkel ezelőtt még gyakoriak voltak az 50-100 pontos vereségek a Kosársuli életében. Aztán jöttek a ki-ki vagy egál meccsek, manapság pedig már mi is kiosztunk-nem is ritkán-nagy veréseket az ellenfeleknek. Eleinte gondot okozott minden korosztályban komplett csapatot nevezni és kiállítani, ma már ez nem gond. Eleinte minden szülő saját maga vitte a gyerekét a meccsekre játszani, ma már busszal mennek a csapatok.
És ami e fejlődés mögött van? Néhány fanatikus -jó értelemben vett- megszállott ember, akiknek élete a kosárlabda, sok-sok megszállott gyerek és felnőtt, akiknek élete a kosárlabdázás és végül nagyon sok szülő, akiknek életévé vált a kosárlabda! Gyerekek (az NBII-es csapat esetében felnőttek), edzők és szülők közös játéka ez, amihez a Dombóvári Kosárlabda Suli adja a most már  stabil szakmai és anyagi hátteret.
Ilyen egyszerű ez, nem igaz?
2014? Csak még jobb lehet, még több gyerek még több győzelem és még több öröm…….
 
Szóval Let there be Basketball, pattogjon az a Labda!
 
Ennek fényében kívánunk mindenkinek Békés,Boldog és Sikerekben Gazdag Új Esztendőt!
 
"Szülő"

KAPCSOLATFELVÉTEL

Dombóvári Kosárlabda Suli


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 7200 Dombóvár, Tóth E.u.2.  Pf.: 88


 

Scroll to top