Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-30/497-4779

csütörtök, április 25, 2024

U11- Kenguru 8. forduló Dombóváron

U11-es csapatunk is a legjobbak között!
 
Döntő Sopronban 2014. május 24-25!
 
 
 
Kenguru bajnokság
8. forduló, egyben a Dél-nyugati Régiós Jamboree is
2014. 04. 26. Dombóvár, Szent Orsolya Iskolaközpont tornaterme
 
Dombóvári Kosársuli--Fehérvári Ugrómókusok  81--40
Dombóvári Kosársuli: Reizinger Máté (7), Horváth Boglárka (11), Szőke Bálint (6), Holczmann Dominik (4), Kuti Dominik (2), Nagy Balázs (3), Fehérvári Csinszka (4), Slavati Bence (23), Halmai Dániel (11), Kovács Kornél (3), Szép Márton (6), Vida Máté (1),
 
Iskolai fellépés után rohant három csapattagunk a déli 12 órakor kezdődő mérkőzésre. Teljesen felspannolva és szilárd elhatározással vártuk mindannyian ezt a napot, és ezeket a megmérettetéseket. A tét nagy volt: bejutni az országos jamboree-ra. Mi mind be akartunk jutni! A fehérvári csapat bemelegítésén már látszott, hogy nem nagy meggyőződéssel várják az első sípszót. A mi gyerekeink, mint akik ki vannak éhezve a játékra, a szokásos gyors támadással, pontos passzokkal és értékesített  ziccerekkel kezdtek.Aztán ott maradtunk az egész pályás letámadásnál, és mindenki meg tudta valósítani a szoros emberfogásos védekezést, amit eddig csak kisebb hibákkal tudtunk elérni.Az irányító játékosok nagyon okosan, önzetlenül hozták fel és adták le a jobb helyzetben lévő társuknak a labdát, amiből sorra gól született. Befutások, lefordulások, mozgásos helyezkedések tették hihetetlenül színessé a támadásunkat.A csapat játszott, a csapat sziporkázott, és élvezte a játékot. Soha ilyen kiegyensúlyozott, jó játékot még nem sikerült elérni. Szenzációs volt az első mérkőzés!

 
Dombóvári Kosársuli--KASI Delfinek 51--46
Dombóvári Kosársuli: Reizinger Máté (9), Horváth Boglárka (9), Szőke Bálint (-), Holczmann Dominik (1), Kuti Dominik (-), Nagy Balázs (3), Fehérvári Csinszka (1), Slavati Bence (1), Halmai Dániel (22), Kovács Kornél (3), Szép Márton (2), Vida Máté (-)
 
A döntő mérkőzés. Matematikai számítgatások, pszichikai fölény latolgatása. Nincs mese, itt most győzni kell. És győzni is fogunk! Háromból  kétszer megvertük Kaposvárt. Csak egyszer nem, amikor Kaposváron volt a meccs. Igen jobbak vagyunk, mert mi komolyabban vesszük az egész év munkáját, és mi egy csapat vagyunk! Az első negyed úgy kezdődött, mintha a fehérvári mérkőzés folytatódna. 18-7 nekünk. Aztán a 8 bedobott büntetőnél még mindig mi vezettünk./ Megjegyzem, a kaposvári csapat sportszerűtlen viselkedése sem vette el a kedvünket a kosarak értékesítésétől./ Az eredmény: 31-26 még mindig nekünk. A harmadik negyed meglepte a kaposvári csapatot, pont akkor, amikor azt hitték, meg tudják fordítani a meccset. Megcseréltük az ötösöket. A kaposváriak egy jó darabig keresték embereiket a pályán. A negyed még mindig nekünk volt kedvező, de már csak három pont különbség volt
Negyedik negyed 4. perc egál az eredmény. Őrjöngött a két tábor, csattogtak a kaposvári szülők fatálcáik, huhogtak a kaposvári játékosok, állva és hatalmas lelkierőt adva teli torokból üvöltöttek és szurkoltak a mi szülőink. Extázisban volt mindenki. A meccs vége: Halmai Dani 12 pontot dobott az utolsó 5 percben. És ezzel eldőlt minden. Ez a kis srác, aki szívét-lelkét beleadja a játékba, aki zokog, ha kikapunk, de olyan lelkiereje, küzdeni akarása van, hogy mindenki megirigyelheti, eldöntötte a meccset... De ez nem ment volna csapat nélkül, nem ment volna, ha mindenki szíve nem egy cél érdekében dobogott volna. Nem csak a dobott kosarak száma, de a jó csapat és egyéni védekezés, a jó labdaszerzés mind a mellett szólt, hogy megérdemeltük az országos jamboree-ra való  bekerülést. Köszönet mindenkinek, aki hitt bennünk, aki segített nekünk, köszönet a szülőknek, köszönet, hogy senki nem fordult el tőlünk, akkor sem, ha nem volt jó napunk, köszönet, hogy megkaptuk azt a biztatást és támogatást, ami célunk megvalósításához kellett... Köszönet a Kosársulinak, hogy mindezt lehetővé tette!!!!
 

KAPCSOLATFELVÉTEL

Dombóvári Kosárlabda Suli


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 7200 Dombóvár, Tóth E.u.2.  Pf.: 88


 

Scroll to top