Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-30/497-4779

péntek, máj. 03, 2024

II. PVSK Felkészülési Torna eredménye

II. PVSK nemzetközi torna bajnoka az U12-es csapatunk! U16-os 4. helyen végzett!
 
2014. szeptember 27-28-án került megrendezésre Pécsen a II. PVSK nemzetközi torna, ahol ismét részt vettünk két korosztállyal. A két nap alatt 6 mérkőzést játszottunk. Az U12-es csapatunk 3 győzelemmel megnyerték a tornát!!! U16-os csapatunk 3 vereséggel zárt a 4. helyen. Pár mondat a mérközésekről:
 
U16 (Kadett)
 
Szeptember 27. (szombat)
Dombóvári KS - KK Vrijednosnice Osijek 65-101 (5-28, 22-31, 17-24, 21-18)
Szigetközi István 3/3, Heisz Domonkos 5, Szabotin Zalán 15/3, Vicze Kristóf 6, Törzsök Szabolcs 4, Horváth Ádám -, Csáki Benedek 2, Biró Máté 17, Smátrola Gergő 2, Habler Péter -, Juhász Patrik 2, Csapó Zsombor 9.
A Torna győztesével kezdtük a felkészülési mérkőzéseinket. Egy nagyobb és jobb kultúrával rendelkező horvát csapattal játszottunk, akik, fizikálisan és magasságban is sokkal jobbak voltak nálunk. Ezzel a sebességgel most találkoztak a fiúk először és fantasztikus küzdéssel,  szívvel végig darálták a mérkőzést. Többen megjegyezték a mérkőzés után, ha nincs az eredményjelző tábla, nem is gondolták volna a nagy különbséget. Nagyon örülök, hogy egy ilyen csapattal játszhattunk és feltudtuk mérni hol tartunk. Csak gratulálni tudunk a CSAPATNAK!
 
Szeptember 28.(vasárnap)
Dombóvári KS - KA Hrvatski Sokol 51-56 (12-12, 13-12, 9-17, 17-15)
Szigetközi István 3/3 Heisz Domonkos 7/3, Szabotin Zalán 11, Vicze Kristóf 5, Törzsök Szabolcs -, Horváth Ádám -, Csáki Benedek 4, Biró Máté 16, Smátrola Gergő 5, Habler Péter -, Juhász Patrik -, Csapó Zsombor -.
Vasárnap ismét egy horvát csapattal játszottunk, akik gyengébbnek bizonyultak a mérkőzés elején, mint a szombati együttes. A negyedekből 2-t nyertünk, 1-et  vesztettünk és 1 döntetlen lett. A 3. negyedben beállt zóna védekezésbe az eszéki csapat a mi kinti dobásaink pedig nem értek célba, ezért kisebb előnyre tudtak szert tenni, de az utolsó negyed  véghajrájára felzárkóztunk a nagyon jó védekezésünknek köszönhetően. A döntő pillanatokban sajnos rendre hibáztunk, ezért a mérkőzés végén a másik csapat örülhetett.
 
Szeptember 28.(vasárnap)
PVSK-Panthers - Dombóvári KS 71-62 (9-12, 12-11, 28-18, 22-21)
Szigetközi István 6/6 Heisz Domonkos 8, Szabotin Zalán 10, Vicze Kristóf 9, Törzsök  Szabolcs 2, Horváth Ádám -, Csáki Benedek 4, Biró Máté 13, Smátrola Gergő 4, Habler Péter3/3, Juhász Patrik -, Csapó Zsombor 4.
Ezt a mérkőzést közvetlenül az eszéki meccs után kellett játszanunk 20 perces pihenővel. Szerintem ebben a korosztályban pihenő nélkül két ugyanolyan sebességű mérkőzést már nagyon nehéz lejátszani. De ennek ellenére hősiesen küzdöttünk. Mindenki kapott játéklehetőséget itt is és a fiúk igyekeztek élni vele. A harmadik negyed feléig bírtuk a játék tempót és utána egyre többet kellett cserélni, időt kérni. Nagyon jó volt látni a srácokon, hogy nem adták fel, sőt az utolsó negyedben még maradt erőnk a letámadásra, ahol rendre labdát szereztünk, csak a legfontosabb pillanatban elhibáztuk a ziccereket.
 
A Torna legjobb dombóvári játékosa: Biró Máté
 
Összességében, gratulálok a srácoknak, nagyon nagyot léptünk előre az augusztus 7-én megkezdett felkészüléshez képest és már nagyon várjuk a bajnokság kezdetét, mert addigra 80%-ba össze fog érni a társaság! Ez a felkészülési torna a vereségek ellenére magunkhoz mérten nagyon jól sikerült! Köszönöm a segítséget a másodedzőnek Tamás Péternek is, a jó ötleteivel és a lelkesedésével ő is rengeteget segített a csapatnak.
Gratulálok a pécsi csapatnak a szervezéshez és köszönjük a meghívást.
 
U12 – PVSK Nemzetközi Torna (2014.09.27.-28.)
A Kosársuli U12-es csapatával részt vehettünk egy nemzetközi kosárlabda tornán, ahol a csapatunkon kívül a PVSK-Panthers U12,  KK Nika U12(Szerbia) és a Hrvatski Sokol U12 (Horvátország) csapatai vettek részt. Voltak kisebb, nagyobb nehézségek, mivel a tornán résztvevő csapatok országaiban más és más szabályok érvényesek, mint támadásban, mint védekezésben.

1. mérkőzés
Dombóvári KS U12 – Hrvatski Sokol U12 (74 - 28)
Reizinger M. (2), Horváth B. (6), Lép Adrián (1), Holczmann D. (2), Szőke B. (10), Kuti D. (6), Slavati B. (5), Halmai D. (11), Katatics K. (6), Fehérvári Cs. (-), Szép M. (15), Vida M. (6), Tardi Á. (4)
Az első mérkőzés nagyon jól sikerült, mindenkinek játéklehetőséghez jutott, és nyugodt, összeszedett játékkal nagyarányú győzelemmel tudtunk hazaindulni a sikeres szombati nap után.

2. mérkőzés
Dombóvári KS U12– KK Nika U12 (71 - 66)
Reizinger M. (6), Horváth B. (5), Lép Adrián (-), Holczmann D. (2), Szőke B. (8), Kuti D. (2), Slavati B. (4), Halmai D. (27), Katatics K. (-), Fehérvári Cs. (-), Szép M. (10), Vida M. (4), Hetesi D. (-), Bőzsöny B (-), Berta B. (2)
Ez a mérkőzés volt számunkra a torna főmérkőzése. Nagyon jó csapat, illetve nagyon ügyes játékosok ellen játszottunk. A mérkőzésen teljesen más szabályok szerint játszottunk, mint amit mi megszokhattunk. A mérkőzést szinte 4 állandó játékos játszotta végig, illetve időnkét a zóna védekezéssel is szemben találtuk magunkat. Szerencsére nagyon jól működött a csapatjátékunk, mindenki egyaránt kivette a részét a feladatokból, ez volt a sikerünk kulcsa.

3. mérkőzés
PVSK-Panthers U12 – Dombóvári KS U12 (47 - 76)
Reizinger M. (6), Horváth B. (12), Lép Adrián (2), Holczmann D. (9), Szőke B. (9), Kuti D. (2), Slavati B. (7), Halmai D. (13), Katatics K. (6), Fehérvári Cs. (2), Szép M. (8), Vida M. (-), Hetesi D. (-), Bőzsöny B (-), Berta B. (-)
A fárasztó mérkőzés után közvetlenül játszottunk a házigazda csapattal. Mindenki nagyon kihajtotta magát, a félidőben három ponttal vezettünk. Kis pihenés, és regenerálódás után újra felélinkült a csapat, és a mérkőzés lefújásáig 29 pontos fölénnyel sikerült diadalmaskodnunk.
 

Rengeteg elismerő szót kapott a csapat, mint a szervezőktől, mint az edzőktől. Csapatunk legjobb játékosa Horváth Boglárka lett, a torna legjobb játékosának (MVP) Halmai Dánielt választották. Úgy érzem nagyon jól sikerült felkészülési torna volt számunkra. Remélem a bajnokságban is sikerül jobbnál jobb eredményeket elérnünk.
 
                          
 
 
 
 
 

KAPCSOLATFELVÉTEL

Dombóvári Kosárlabda Suli


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 7200 Dombóvár, Tóth E.u.2.  Pf.: 88


 

Scroll to top