Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-30/497-4779

szombat, máj. 04, 2024

NB2- Dombóvári Kosársuli KE - Tigris KK

 

Dombóvári Kosársuli KE - Tigris KK 68-77 (12-19, 22-20, 19-18, 15-20)
Dombóvár 150 néző, v.: Földvári, Kovács
Dombóvár: Tamás 12, SZILÁGYI 24/6, Banai, Farkas 2, PANTA 21/6. Cs.: Várallyay G., Pölöske 2, Balogh 7/3.
Tigris KK: DROSS 9/9, Kun 8, Mester, DÉRI 18, Mihalics 11. Cs.: Csabay 5, BABÓCSAI 19/9, Tóth 7/3, Győr, Szabó, Várallyay A.

Első bajnoki mérkőzésünkön, rögtön az egyik riválisunk ellen léptünk pályára. Ellenfelünk a  tavalyi bajnokság bronzérmes csapata, a kaposvári Tigris KK volt. 
Sajnos ismételten akadt egy hiányzónk Kollár Soma személyében, aki sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot. Az első pontokat mi jegyezhettük, de a kaposváriak rögtön egy 11-0-ás futással válaszolni tudtak, és az 5. perc végére 7 pontos előnyre tettek szert (4-11). A túlzott akarat görcsössé tette a csapatot, rengeteg eladott labdánk volt, amit ellenfelünk rendszerint meg tudott büntetni, és a negyed végére csupán 12 pontot jegyezhettünk, a kaposváriak 19 egységével szemben. Jól kezdtük viszont a második negyedet, és Szilágyi vezérletével sikerült ledolgozni a hátrányunkat, sőt egy ideig a vezetést is átvettük. Nagyon harcosan játszott ekkor a csapat, és meg is lett az eredménye, 12-0-ás futásunk után a 17. percben 26-21 állt az eredményjelzőn, a mi javunkra. A Tigris KK azonban rendezte sorait, és elsősorban Babócsai révén, a maradék időben 18 ponttal terhelte meg gyűrűnket, a mi 8 találatunk ellenében. 34-39-es vendégvezetéssel térhettek pihenőre a csapatok.
Fordulást követően hatalmas harc zajlott a pályán, sajnos azonban nem tudtunk újítani, és végig futottunk az eredmény után. Nem ültek a távoli dobásaink, és a lepattanó labdákkal is hadilábon álltunk, a kaposvári csapatban viszont mindig akadt valaki, aki kellő pluszt tudott hozzátenni a játékhoz. A negyed végére azonban még mindig csak 4 egységnyi volt a különbség a két csapat között.
Az utolsó etapot 7 kapott ponttal kezdtük, erre válaszolni azonban nem tudtunk, és kezdett egyre nagyobb különbség kialakulni (35. perc: 55-69). Fejben kicsit szétestünk,  sajnos nem hittünk már ekkor magunkban, hogy fordítani tudnánk. Az utolsó percekben faultokkal tördeltük a játékot, az esetleges büntetők elhibázása reményében, de ellenfelünk nem tette meg ezt a "szívességet", és megnyerte a rangadót.

A mérkőzés az előzetes várakozásoknak megfelelően kiegyenlített, izgalmakban bővelkedő játékot hozott. A mérleg nyelve ezúttal a kevesebbet hibázó, jól játszó kaposvári csapat felé billent. A csapatunkból mindenki mindent megtett a győzelem érdekében, erőnkből sajnos ezen a napon csak ennyire futotta.
 

Következő bajnoki mérkőzésünk október 26-án Érden lesz az újonc otthonában, mindent meg fogunk tenni, hogy megszerezzük első győzelmünket.

KAPCSOLATFELVÉTEL

Dombóvári Kosárlabda Suli


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 7200 Dombóvár, Tóth E.u.2.  Pf.: 88


 

Scroll to top