Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-30/497-4779

szombat, április 27, 2024

NB2- Dombóvári Kosársuli KE - Marcali VSzSE

 

Dombóvári Kosársuli KE - Marcali VSZSE: 100-85 (26-25, 25-16, 23-20, 26-24)
Dombóvár 300 néző, v.: Földvári, Kovács
Dombóvár: TAMÁS 14/9, Szilágyi 9, BALOGH 24/9, FARKAS 10, PANTA 30. Cs.: SARKADI 8, Pölöske 5, Küszter.
Marcali: Kiss 11, LOVAS 25/12, Magyar 4, BECZE 19/3, MURVAI 17. CS.: Koma 2, Sziva 2, Horváth 2, Tóth 2, Bauer 1.

Az újév első hazai mérkőzésén a Marcali csapatát fogadtuk, szépszámú közönségünk előtt. Kicsit csalóka ellenfelünk tabellán elfoglalt gyengébb helyezése, játéktudásuk alapján mindenképp a bajnokság első felébe tartoznak. Nálunk Banai, és a térdműtéten átesett Várallyay továbbra is harcképtelen, rájuk ebben a szezonban valószínűleg már nem számíthatunk. A hiányzók listáján szerepelt még Kőnig betegség miatt, és Kollár sérülés miatt.
Gyengén mentünk bele a mérkőzésbe, nehezen találtuk a ritmust, elsősorban védekezésben akadozott a gépezet, túl puhák voltunk, és a láthatóan motivált Marcali rendre ki is használta megingásainkat (6. perc: 9-18).  Jól szállt be a kispadról Sarkadi, aki kellő pluszt tudott adni a támadásokban is, és a negyed végére Balogh hármasával sikerült  beérni lelkes ellenfelünket.
A második etapban folytatni tudtuk gyors játékunkat, szerzett labdáink révén sok könnyű pontot szereztünk, és ezáltal a negyed derekára  Panta vezérletével 13 pontos előnyt tudtunk kiharcolni (18. perc: 49-36). Nagyon jól működtünk ekkor, mind védekezésben, mind támadásban.
Fordulás után, mintha az öltözőben maradtunk volna, gyermeteg hibákat vétettünk, könnyű kosarakat engedtünk ellenfelünknek, a bűvös 10 pontos különbségen haladtak a csapatok. A távoli dobásokat erőltettük, de kísérleteink rendre kimaradtak.  A lehető legjobbkor jöttek azonban Balogh villanásai, és a negyed utolsó két percben 8 pontot rámolt be, közte két triplával (30. perc: 74-61).
A záró etapban Lovas két pontos távoli dobásával újra csak 7 pont volt közte, de érkezett Panta és sorozatban dobott 8 pontjával újra megnyugtató volt előnyünk (35. perc: 82-71).  Újra eladott labdák következtek részünkről, és megint csak 7 pont volt a különbség, teljesen nyílt volt a találkozó (38. perc: 87-80). Ekkor érkezett Tamás triplája, ami eldöntötte a mérkőzést, a marcaliak próbálták még faultokkal lassítani a játékot. Egyetlen lényegi  kérdés maradt már csak a végére, hogy vajon megszerezzük-e a 100 pontot, és szerzője viseli  a vele járó kötelezettséget . Tamás Péter ennek eleget is tett, az utolsó másodpercekben szerzett triplájával.
Köszönjük lelkes közönségünk biztatását, jövő héten újra szükségünk lesz a segítségükre, hiszen január 17-én 18.00 órakor a bajnokság favoritját, a Pécsi Peac csapatát fogadjuk!
HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!

KAPCSOLATFELVÉTEL

Dombóvári Kosárlabda Suli


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 7200 Dombóvár, Tóth E.u.2.  Pf.: 88


 

Scroll to top