Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-30/497-4779

vasárnap, április 28, 2024

NB2- Dombóvári Kosársuli KE-PEAC

Dombóvári Kosársuli KE - PTE-PEAC: 86-71 (25-16, 18-23, 18-19, 25-13)
Dombóvár 400 néző, v.: Koncsek, Lakos
Dombóvár: TAMÁS 18/9, SZILÁGYI 23/6, BALOGH 13/9, FARKAS 11, PANTA 13/6. Cs.: KŐNIG -, PÖLÖSKE 8, SARKADI -.
PEAC: NAGY 24/6, Ielciu-Szabó 6, HORVÁTH 30/18, Baluka 6, Pöttendi 1, Cs.: Moósz 2, Boldozsár -, Tálos -, Al-Farhat -.

A komoly játékerőt képviselő  PEAC csapatát fogadtuk, akiknek eddig hét győzelmük mellett mindössze egyetlen  vereségük volt, és ezáltal  vezették a bajnoki tabellát. Szerettünk volna revansot venni az ősz folyamán 12 pontos vereségünk miatt, és ennek szellemében, nagyon elszántan készült mindenki a mérkőzésre. Szurkolóink remek hangulatot teremtettek, ebben az osztályban példátlanul sokan, mintegy 400-an látogattak ki a mérkőzésre.
Nagyon jól kezdtünk, remekül védekeztünk az első pillanatoktól kezdve, és folyamatos hibákra kényszerítettük a pécsieket. Mindenki nagyon aktív volt támadásban is, minden játékosunk pontokat tudott szerezni, igazi csapatként funkcionáltunk. A 6. percben Farkas duplájával már 10 pont volt a különbség a javunkra (16-6), és ezt a negyed végéig tartani is tudtuk. A második etapban folytatni tudtuk jó játékunkat, védekezésünk olyannyira jól működött, hogy csak a 4. percben szerezte meg a Peac az első pontjait, Horváth révén. Említést érdemelnek még Pölöske szenzációs blokkjai, joggal járt neki taps a nézőtérről. Ezután azonban egy nagyobb hullámvölgybe kerültünk, és ezt a pécsiek könyörtelenül ki is használták és 16-2-es futásukkal csupán 2 pontra olvadt előnyünk. A lehető legjobbkor jöttek Szilágyi pontjai és Tamás triplája, így 4 pontos hazai előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.
 
A fordulást követően teljesen kiegyenlített játék folyt a pályán, felváltva estek a kosarak, hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny. Ezen a szinten magas színvonalú játékot láthatott a publikum. Távoli dobásaink rendre célba értek, a pécsieknél elsősorban Horváth jó játéka okozott nekünk problémát.  A negyed végére 3 pontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző tábla (30. perc: 61-58). Az utolsó negyedre mozgósítani tudta a csapat minden erőtartalékát, és nagyon okos játékkal folyamatosan léptünk el az egyre fáradó, sok hibával játszó pécsiektől. Fontos volt már ekkor, hogy próbáljuk meg az „odavágón” elszenvedett 12 pontos különbséget túlszárnyalni, és ennek a csapat eleget is tett a végére kialakult 15 pontos különbséggel!
Hatalmas gratuláció a csapat minden tagjának, maximálisan betartva a megbeszélt taktikai dolgokat, nagyszerű győzelmet sikerült szerezni, egy nagyon jó ellenféllel szemben. Köszönjük szépen a lelkes közönségünk szurkolását, nagyon sokat segítve ezzel a csapatnak!

KAPCSOLATFELVÉTEL

Dombóvári Kosárlabda Suli


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 7200 Dombóvár, Tóth E.u.2.  Pf.: 88


 

Scroll to top