Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-30/497-4779

hétfő, máj. 06, 2024

NB2- Dombóvári KosársuliKE-Tigris KK

Tigris KK - Dombóvári Kosársuli KE: 58-98 (15-25, 14-25, 20-22, 9-26)
Kaposvár 100 néző (65 dombóvári), v.: Földvári, Gyurka.
Tigris KK: Dross, Kun 4, BABÓCSAI 15/3, Déry 3, MIHALICS 16. Cs.: Tóth 8/6, Csabai 2, Fodor 6, Király 2, Győr, Várallyay 2, Romanek.
Dombóvár: TAMÁS 18/15, SZILÁGYI 21/6, BALOGH 17/12, FARKAS 12, PANTA 19/3. Cs.: PÖLÖSKE 7, KŐNIG, KÜSZTER 4, SARKADI.
 
Újabb nehéznek ígérkező feladat várt ránk, az éllovas Tigris KK-hoz utaztunk Kaposvárra, ahol eddig csapatunknak nem sok babér termett, rendre alulmaradtunk ellenük. Vissza szerettünk volna vágni az őszi dombóvári vereségünkért, és adott is volt minden, jól sikerült a felkészülésünk, nagyon motivált volt mindenki. Plusz erőt adott, a csapatunkat szép számmal elkísérő szurkolótáborunk.
Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, Panta és Szilágyi pontjai révén  7 pontos előnyre tennünk szert. A védekezésünk jól működött, sikerült megszereznünk a gyűrűről lecsorgó labdákat is, támadásban pedig könnyű kosarakat szereztünk, ami jól megalapozta a továbbiakra a játékunkat. Nagyszerűen  szállt be a kispadról Pölöske, két szép kosara mellett, a szokásos blokkjának is tapsolhattunk. A negyed végére Farkas kosarával már 10 pont volt a két csapat közötti különbség.
A második negyedben fiatal centereink agilis játéka révén tartani tudtuk megszerzett előnyünket (15. perc: 23-35),  betöréseink után jó döntéseket hoztunk, rendre megtaláltuk a jó helyzetben lévő játékosainkat. Védekezésben is mindenki nagyon jól látta el a megbeszélt feladatát, ellenfelünket hibákra kényszerítettük, és tovább növeltük előnyünket (17. perc: 23-44). Ekkor a kaposváriak védekezést váltottak, ami egy kis zavart okozott, de a félidő végére rendezni tudtuk sorainkat.
Fordulás után továbbra is folytatta a Tigris KK a 2. negyed végén megkezdett védekezését, de egy-két szituációtól eltekintve higgadtak tudtunk maradni, és mindig akadt valaki, aki lélektanilag jó pillanatban szerzett hárompontos kosarat, megakadályozva ezzel ellenfelünk felzárkózási kísérleteit (Balogh, Szilágyi, Balogh, Tamás volt a sorrend).
A záró negyedben elején Tamás percei következtek, 4 perc alatt 3 triplát szerzett, és egy 15-0-ás futással sikerült eldöntenünk a mérkőzést (34. perc: 49-85). Csupán az 5. percben szerezte ellenfelünk az első pontjait, teljesen szétesett a játékuk. Az utolsó percekre a fiatal Sarkadi és Küszter is pályára lépett, és ők is hozzá tudtak tenni a győzelmünkhöz. A második félidőben 17 triplakísérletünkből 9 célba ért, és ez sorsdöntőnek bizonyult!
Gratulálok a csapatnak az újabb - sorozatban a 6.- győzelméhez, és köszönjük lelkes szurkolótáborunknak, hogy elkísértek minket erre a  fontos mérkőzésre, nagyon sokat segítve jelenlétükkel!

KAPCSOLATFELVÉTEL

Dombóvári Kosárlabda Suli


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 7200 Dombóvár, Tóth E.u.2.  Pf.: 88


 

Scroll to top