Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-30/497-4779

hétfő, máj. 06, 2024

NB2- Dombóvári Kosársuli KE-Treff 07 SE

Triplaeső Dombóváron !!!

Dombóvári Kosársuli- Treff 07 SE Érd : 87 - 62 ( 20-17, 23-15, 10-23, 34-7 )
Dombóvár, 400 néző, v: Földvári, Kovács
Dombóvár: TAMÁS 28/24, SZILÁGYI 18/12, BALOGH 17/15, KŐNIG 13/12, Pölöske 4. Cs.: Sarkadi -, Küszter 3/3, FARKAS 4, Németh -, Bíró -.
Érd: Miháczi 10, NYITRAI 20/3, Czégel 6, VALACZKAY 22/9, Hoffmann 2. Cs.: Sipos 2, Horváth -, Matika -, Máthé -, Bergendi -.
 
A bajnokság 6. helyén álló érdi  Treff 07 SE csapatát fogadtuk utolsó januári mérkőzésünkön. Az őszi összecsapáson Érden csak vért izzadva tudtunk nyerni 57-64 arányban, tehát nehéz mérkőzésre számítottunk, különösen annak tükrében, hogy négy játékosunk sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot. Farkas Péter pedig betegséggel küszködött, de azért leült a kispadra.
Az érdiek a mérkőzés elejétől zóna védekezést alkalmaztak, magas emberünk híján távoli dobásokra kényszerítve minket, de remekül megoldottuk ezt a feladatot. Okosan végigjátszottuk a játékainkat,  rendre üres szituációkból próbálkozhattunk, és aránylag jó százalékkal értékesítettük a dobásainkat. Nagyon hiányzott a belső poszton lévő játékunk, egyedül Pölöske próbálkozott több-kevesebb sikerrel. Ellenfelünknél elsősorban Valaczkay játéka jelentett nekünk problémát, távoli és közép távoli dobásaival.  Nálunk különösen Balogh volt elemében, szerzett labdáival és gyönyörű kinti dobásaival hívta fel magára a figyelmet. A negyed végére 3 pontos hazai előnyt mutatott a tábla.
A folytatásban hasonló mederben folyt a játék, nem tudtunk elhúzni, folyamatosan ott loholt ellenfelünk a nyakunkon, pár ponttal tudtunk csak vezetni. Mentsvárunk voltak a távoli dobásaink, amelyek a lehető legjobb pillanatokban estek be. Ekkor rosszul léte ellenére Farkas is játékra jelentkezett,  és sikerült egy kicsit stabilabbá tennünk a védekezésünket. A félidő végére aztán Balogh, és Szilágyi dudaszós triplájával sikerült 11 pontos előnnyel pihenőre térni.
Nagyon rosszul kezdtük a második félidőt, statikussá vált a játékunk, elkezdtünk görcsölni, és a lelkes érdiek folyamatosan zárkóztak fel. A negyed utolsó három percében nem tudtunk kosarat szerezni, és Valaczkay triplájával már a Treff-nél volt az előny (30. perc: 53-55).
A rövid szünetet követően lelkes közönségünk támogatása mellett sikerült megújulnunk, és mind támadásban, mind védekezésben ritkán látható extrát nyújtottunk. Tamás 6 (!), Kőnig 2, és Szilágyi 1 hárompontost süllyesztett el. Szinte hiba nélkül támadtunk, és védekezésben sikerült megállítani ellenfelünket, csupán 7 pontot engedélyeztünk nekik, extázisban játszottunk. Az utolsó percekben a 16 éves Bíró Máté is pályára lépett. A meccs végére nagyarányú győzelmet sikerült aratnunk, de a játék képe alapján nem volt ekkora különbség a két csapat között.
Nagy gratuláció jár a csapatnak, tartalékos felállásban a harmadik negyedet kivéve nagyon szép játékot bemutatva sikerült győzedelmeskednünk, sorozatban 7. alkalommal. Szinte hihetetlen, de 22 hárompontos dobást sikerült célba juttatnunk, és ennek köszönhetjük  győzelmünket. Köszönjük továbbra is közönségünk fantasztikus szurkolását!!!
HAJRÁ DOMBÓVÁR!

KAPCSOLATFELVÉTEL

Dombóvári Kosárlabda Suli


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 7200 Dombóvár, Tóth E.u.2.  Pf.: 88


 

Scroll to top