Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-30/497-4779

hétfő, máj. 06, 2024

NB2- Dombóvári Kosársuli-Soproni Tigrisek

Dombóvàri Kosàrsuli KE - Soproni Tigrisek 76-82 (17-19, 18-13, 20-22, 21-28)
Dombóvàr 500 néző, v.: Koncsek, Lakos
Dombóvàr: Tamàs 13/3, SZILÀGYI 23/6, Kőnig 1, Farkas 2, PANTA 21/6. Cs.: Lovas 7, Küszter 5/3, Németh -, Pölöske 2, Murvai 2.
Sporon: HALÀSZ 12, POSCH 12/3, PETHŐ 22/15, Bàlint 12, SALLAY 14. Cs.: Erdősi 6, Szeles 2, Simon 2.
 
Újabb rangadó következett a bajnoki programunkban, a tavaly szezon alapszakaszának győztese érkezett hozzánk. Nagyon sokan kilátogattak erre a számunkra nagyon fontos találkozóra, 500(!) néző foglalt helyet a lelátón. Egy-egy kulcsjátékos hiányzott mindkét csapatból, a soproniaknál Lakatos Péter, nálunk Balogh László (kézsérülés) volt kénytelen kihagyni a találkozót. Viszont érkezett hozzánk két új játékos, Murvai Dániel és Lovas Péter személyében, akik a Marcali csapatából tették át székhelyüket. Murvaira centerposzton, Lovasra bedobóként fogunk számítani a továbbiakban.
Megilletődötten kezdtük a mérkőzést, bátortalanul játszottunk, nem vállaltuk fel a betöréseket,  a jó dobóhelyzeteket, és a soproniak pillanatok alatt elléptek (3. perc: 1-8). Az időkérésünk után rendezni tudtuk a sorainkat, és folyamatosan zárkóztunk fel, a védekezésünk is összeállt, ezáltal a negyed végére sikerült  vissza kapaszkodnunk (17-19).
A második negyedre Panta és Szilágyi után végre a többiek is beszálltak a pontgyártásba, és folyamatosan növelni tudtuk az előnyünket. Küszter triplája után 8 egységgel tartottunk előrébb (16. perc: 32-24), ekkor akár el is dönthettük volna a mérkőzést, de hiányzott az a bizonyos plusz, extra teljesítmény. Ehelyett azonban buta hibákat vétettünk, felesleges szabálytalanságaink után büntetőzhettek a soproniak , és a félidő végére 3 pontra felzárkóztak (35-32).
Fordulást követően teljesen kiegyenlített játék folyt a pályán, egyszer az egyik oldalon, egyszer a másik oldalon volt az előny.  A lepattanó labdákat nagyon jól szedtük, abból viszont gyors támadással könnyű kosarat szinte nem is tudtunk szerezni, felállt védelem ellen meg kellett szenvednünk minden egyes pontunkért. Az etap végére minimális egy pontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (30. perc: 55-54).
A záró felvonás nagy izgalmakat hozott, továbbra is 1-2 pont különbség volt a csapatok között (34. perc: 60-59). Ekkor azonban egyre görcsösebbé vált a játékunk, felesleges távoli dobásokkal erőlködtünk, sajnos megremegtek a kezek az utolsó pillanatokban, és a soproniak gyors indításokkal büntettek,ezután pedig futnunk kellett  az eredmény után (38. perc 65-70). Védekezésben óriási hibákat vétettünk, amelyek  a végjátékban sajnos végzetesnek tűntek.  A könnyűnek vélt büntetőket sem tudtuk értékesíteni,  ellenfelünk viszont nem tette meg azt a szívességet, hogy elhibázza ezeket,  és az utolsó percet 8 pontos hátránnyal kezdtük. Próbáltunk labdát szerezni, de túl nagy volt már a különbség, amit nem tudtunk ledolgozni, és elveszítettük a mérkőzést.
A következő meccsünk Siófokon lesz február 20-án pénteken 19.00 órakor!

KAPCSOLATFELVÉTEL

Dombóvári Kosárlabda Suli


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 7200 Dombóvár, Tóth E.u.2.  Pf.: 88


 

Scroll to top