Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-30/497-4779

hétfő, máj. 06, 2024

NB2- Siófoki Kosársuli - Dombóvári KS

Siófoki Kosársuli - Dombóvári Kosársuli KE: 91-89 (26-15, 15-26, 28-21, 22-27)
Siófok: POLGÁR 15/3, Rapali 2, CSALA 25/3, MAGYAR 12, SZABÓ 13/3. Cs.: CZUCZ 14, DÉKÁNY 10, Baranya, Pákozdi.
Dombóvár: TAMÁS 19/15, Szilágyi 14/9, Kőnig 5/3, FARKAS 17, Panta 8/6. Cs.: Küszter, Sarkadi, Pölöske 2, LOVAS 16/6, Murvai 8, Kollár.
 
Siófokon próbáltuk kijavítani múlt heti kisiklásunkat, és életben tartani reményeinket a továbbiakra. Balogh játékára továbbra sem számíthattunk, visszatérése még mindig kérdéses.
Farkas Péter kosarával a 4. percben még vezettünk 9-4 arányban, de ami eztán következett, az hagy kívánnivalót maga után.. 16 siófoki pontra, mindössze csak Tamás triplája volt a válasz, és lelkes ellenfelünk 8 ponttal meglépett (8. perc: 20-12). Gyermeteg hibákat vétettünk, eladott labdáink révén tálcán kínáltuk a könnyű kosarakat a siófokiaknak, és a negyed végére 11 pontos hátrányba kerültünk.
A második negyedre Lovas pályára lépésével stabilizálódott a támadójátékunk, de a védekezésünk továbbra sem volt az igazi, rengeteg támadó lepattanót hagytunk ellenfelünknek, és ezáltal engedtük, hogy második szándékból támadjanak. A 15. percben Rapali összeszólalkozott a vendég kispaddal, és dulakodást követően a kiállítás sorsára jutott. A közjáték a siófoki csapatot zavarta meg jobban, és a félidőre sikerült kiegyenlítenünk.
Fordulást követően a 26. percig felváltva estek a kosarak, egyszer a hazai, egyszer a vendég oldalon volt az előny. Majd ismét hullámvölgybe kerültünk és ellenfelünk a negyed végére újra ellépett (30. perc: 69-62). Borzasztó rosszul védekeztünk, hiányzott a tűz, és az akarat, amelyek  nélkül nem működhet a játéknak ezen eleme.
A záró etap 3. percétől – 12 pontos hátránynál- védekezést váltottunk, és próbáltunk közelebb zárkózni a hazaiakhoz- nem sok sikerrel.  A 36. percre a mérkőzés során a legnagyobb különbség alakult ki a két gárda között (83-68). Ezt követően a legjobbkor érkezett Tamás triplája és duplája, ismét látótávolságon belülre kerültünk. A 38. percben Szilágyi és Panta is bedobott egy távolit, és már csak 6 pont volt a differencia.  Csala duplájára ismét Szilágyi válaszolt kintről, és szerzett labdánk után Murvai ziccerével mindössze 1 pont volt a különbség a felek között. Jó védekezésünk után az előnyért támadhattunk, de ziccer helyzetben kiejtettük a labdát, így a Siófok jöhetett, és muszáj volt fault-olnunk. Csala mindkét büntetőjét értékesítette, így 3 pontost kellett szereznünk az esetleges hosszabbításért. Panta  6 másodperccel a játékidő letelte előtt be is dobta a triplát, de a slusszpoén Csaláé volt, aki a dudaszó előtt bedobott egy közép távolit, és megszerezte a győzelmet csapatának.

KAPCSOLATFELVÉTEL

Dombóvári Kosárlabda Suli


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 7200 Dombóvár, Tóth E.u.2.  Pf.: 88


 

Scroll to top