Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-30/497-4779

vasárnap, április 28, 2024

U11"A"-6. forduló Dombóvárom

Sokkoló izgalmakkal és meglepetésekkel  teli 6. forduló

2015. 03. 01. Dombóvár, Szent Orsolya Iskolaközpont

Kosárlabda Akadémia Pécs--Dombóvári Kosársuli 63-66 (18-25, 12-17, 20-7, 13-17)
 
Reizinger Máté (9), Barabás Ábel (1), Lép Adrián (4), Szőke Bálint (11), Berta Boldizsár (2), Fehérvári Csegő (1), Szabó Zalán (5), Halmai Dániel (17), Katatics Kolos (8), Kuti Dominik (6), Rákosfalvi Soma (2), Kalocsa Levente (-), Futó Dániel (-), 

Kiegyenlítetten jól kezdődött az első félidő mindkét negyede, sorra értékesítettük gyors akciókból az értékes kosarakat. Igyekeztük kihasználni a tanultakat, a gyors irányváltoztatásokat, az indulócseleket, a befutásokat, igyekeztünk odafigyelni a Kosárlabda Akadémia befutó játékosaira. Jók voltak az egy-egyezések. Aztán azt hittük miénk a mérkőzés. Szerencsére 7 büntetőt sikerült értékesítenünk a félidő szünetében, és  teljes nyugalomban vártuk a 3. negyedet.Míg az ellenfél a tőle megszokott Szerbiából átvett befutásos figuráit alkalmazta, és a pontokat értékesítette, mi addig tátott szájjal figyeltük az eseményeket. A megszerzett előnyt szép lassan felőrölte a Pécs, és hatalmas lendülettel várta az utolsó gyilkos negyedet.Újabb pécsi befutások, gyors támadások, értékesített kosarak. Kezdtünk magunkhoz térni meglepetésünkből, de csak futottunk az eredmény után.11 másodperc volt hátra: 63--63 az eredmény. Persze tudtuk, a félidőben dobott büntetőarányunk jobb, tehát, ha megtartjuk a labdát, egál esetén nyerünk. De a cél az volt, kosarat szerezzünk, és ne kövessünk el hibákat. Reizinger Máté jókor időzített betörésével büntető dobáshoz jutottunk amiből egyet értékesítettünk is.4 másodperc volt vissza: és egy olyan játékos, aki végre el merte hinni, hogy tud kosarat szerezni,  Rákosfalvi Soma bedobta az utolsó ziccert!

A meglepetést a PVSK Feketepárducok csapata okozta.
Ellenfele a Kosárlabda Akadémia csapata volt,- akiből talán mi is egy kicsit  kiszívtuk az erőt. A  PVSK együttese bravúros játékkal  végig vezetve a mérkőzés során megérdemelt győzelmet aratott. 
 
Dombóvári Kosársuli--PVSK Feketepárducok  77--59 (27-14, 13-23, 16-10, 21-12)
 
Reizinger Máté (11), Barabás Ábel (1), Lép Adrián (5), Szőke Bálint (16), Berta Boldizsár (2), Fehérvári Csegő (2), , Szabó Zalán (9), )Halmai Dániel (22), Katatics Kolos (3), Kuti Dominik (3), Rákosfalvi Soma (2), Kalocsa Levente (1), Futó Dániel (-), 
 
Az első negyed jól kezdődött. Agresszív egész pályás letámadás egy PVSK ellen, aki az előbb briliánsan játszott. Sorra szereztük meg a labdákat, értékesítettük a kosarakat. Aztán jött a második ötösünk. Ész nélkül rohangásztunk, kihagytuk a ziccereket, kapkodtunk, eladtuk a labdákat, nem szedtük a lepattanókat, ráadásul egy értékes játékosunk, Kuti Dominik  is kipontozódott. És már csak egy pont a különbség, 31-30 a javunkra. 12 büntetőből 9-et bedobtunk. Dicséretes. Ráadásul tudunk is koncentrálni. A kissé foghíjas ötösünkkel mentünk újra fel a 3. negyedben,a cél az volt, próbáljuk tartani az eredményt, ne kövessünk el személyi hibákat, mert az irányítónknak, Reizinger Máténak így is 4 faultja volt. Miután sikerült megnyugodni, higgadt fejjel, okos játékkal kezdtük a saját gyors játékunkat hozni. Nagyon jó volt a védekezés, működött a csapatjáték. A cserének beállt játékosok is nagyot segítettek a hajrában. Egy lendületes jó játékkal zártuk a mérkőzést. Nagyszerű mérkőzéssorozatot produkált  az egész csapat. Kiemelkedő klasszis teljesítményt nyújtott Halmai Dani, Szőke Bálint, Reizinger Máté.
 
Köszönjük fiúk! Nagy nap volt a mai!
 

 
HAJRÁ DOMBÓVÁR!

KAPCSOLATFELVÉTEL

Dombóvári Kosárlabda Suli


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 7200 Dombóvár, Tóth E.u.2.  Pf.: 88


 

Scroll to top