Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-30/497-4779

péntek, máj. 03, 2024

NB2- Dombóvári Kosársuli KE-PTE PEAC


Dombóvári Kosársuli KE - PTE-Peac: 76-79 (21-22, 19-23, 17-16, 19-18)
Dombóvár 300 néző, v.: Koncsek, Lakos.
Dombóvár: Tamás 6, SZILÁGYI 14/6, Balogh 8/6, FARKAS 23, Panta 10/6. Cs.: Pölöske 1, Németh 2, MURVAI 9, Lovas 1, Küszter 2.
Peac: NAGY 16/6, Buday-Sántha 9, HORVÁTH 13/3, Baluka 7/3, Pöttendi 12. Cs.: BOLDIZSÁR 11/3, AL-
FARHAT 8, Tálos 3.

Négy hetes pihenő után folytatódott a bajnokság az NB2 Nyugati csoportjában. A rájátszásban az 1-4. helyezett csapatok még egy kört játszanak egymással oda-vissza. Első mérkőzésünkön az alapszakasz első PTE-Peac csapatát fogadtuk, akiket januárban hazai pályán 15 ponttal sikerült legyőznünk.
Jól kezdtük a meccset, a 6. percben 14-9 arányban vezettünk, Szilágyi, Panta, és Balogh tripláival. Ezután a pécsiek percei következtek, eladott labdáink révén, könnyű kosarakat szerezve a negyed végére már náluk volt az előny. A második etapban sem tudtunk megújulni, és ellenfelünk tovább növelte előnyét. Védelmünk átjáró ház volt, könnyű betörésekkel és leosztásokkal szereztek kosarakat a pécsiek, nálunk Farkas 10 pontja kellett, hogy ne legyen nagyobb baj. Sajnos a félidő végére két kulcsemberünk - Szilágyi és Balogh- is begyűjtötte a negyedik személyi hibáját, a játékvezetők könnyen szórták ránk a faultokat, melyekhez sokszor közünk sem volt..
Fordulás után nagy harc folyt a pályán, ám rengeteg hibát vétett mindkét csapat. Baloghnak befújták az ötödik hibáját egy lepattanóért vívott harcban, és nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. Kockáztattunk, és érkezett helyette a négy személyi hibás Szilágyi, akire nagy szükség volt támadásban. A 26. percben már 13 ponttal 46-59-re ment a PEAC, amikor sikerült megtalálni azt az öt embert, aki hajlandó volt védekezni és nagy lelkesedéssel, a közönségünk támogatása mellett a negyed végére Murvai pontjaival négy pontra felzárkóztunk (30. perc: 57-61).
Izgalmasnak ígérkezett a záró felvonás, folyamatosan pár pont különbség volt a csapatok között, a Peac javára. Lakos játékvezető ekkor azonban úgy döntött, hogy a játékosok helyett ő lesz a főszereplő. Nevetséges faultal kifújta Szilágyit, majd technikai hibával jutalmazott minket. A büntetőt követő oldalbedobás után Boldizsár dobott egy dudaszós triplát - nem jöttünk ki jól ebből a szituációból.. (36. perc: 64-69). Sajnos a végjátékban fontos pillanatokban büntetőket hibáztunk (a mérkőzésen összesen 14-et), így mindig legalább két kosárnyi különbség volt a csapatok között. Az utolsó percben aztán Farkas két jó büntetőjével 73-75-re alakult az eredmény, jöhettek a pécsiek már-már azt hittük sikerül kivédekeznünk a támadásukat, amikor a támadóidő utolsó másodpercében Al-Farhat bedobott egy közép távolit. Panta sikeres hárompontosa után (76-77), 10 másodperccel a vége előtt faultoltunk, Nagy értékesítette mindkét büntetőjét, az egyenlítést jelentő utolsó dobásunk azonban nem ért gyűrűt, és megszerezték az egyetemisták a győzelmet.
Köszönjük a lelkes közönségünk biztatását, legközelebb április 18-án javíthatunk, amikor a kaposvári Tigris KK-t fogadjuk 19.00 órakor!

KAPCSOLATFELVÉTEL

Dombóvári Kosárlabda Suli


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 7200 Dombóvár, Tóth E.u.2.  Pf.: 88


 

Scroll to top