Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-30/497-4779

szombat, április 20, 2024

U12- Országos Jamboree Döntő

 

2015.05.22-24. (Pécs)
 
1. mérkőzés
Dombóvári KS- Kecskeméti Kosárlabda Akadémia 72-56 (18-11, 23+5-10+5, 16-18, 10-12)
Reizinger Máté 11, Horváth Boglárka 1, Lép Adrián 1, Holczmann Dominik 5, Szőke Bálint 5, Nagy Balázs 10, Slavati Bence 10, Halmai Dániel 11, Kuti Dominik 6, Vida máté 4, Kovács Kornél -, Szép Márton 8, Katatics Kolos -, Bőzsöny Benedek -.
 
2. mérkőzés
Dombóvári KS- Soproni Sasok 64-69 (12-15, 17+5-16+3, 14-15, 16-20)
Reizinger Máté 12, Horváth Boglárka 5, Lép Adrián 1, Holczmann Dominik 1, Szőke Bálint 7, Nagy Balázs 8, Slavati Bence 2, Halmai Dániel 15, Kuti Dominik 4, Vida máté 3, Kovács Kornél -, Szép Márton 4, Katatics Kolos 2, Bőzsöny Benedek -.
 
3. mérkőzés
Egri KOK VSI-Dombóvári KS 76-69 (22-10, 21+5-15+7, 19-16, 9-21)
Reizinger Máté 11, Horváth Boglárka 15, Lép Adrián -, Holczmann Dominik -, Szőke Bálint 16/6, Nagy Balázs 4, Slavati Bence 2, Halmai Dániel 12, Kuti Dominik 1, Vida máté -, Kovács Kornél 3, Szép Márton 3, Katatics Kolos -, Bőzsöny Benedek 1.
 
4. mérkőzés
Dombóvári KS- LPS Bihorul Oradea 72-78 (13-14, 15+6-16+6, 21-21, 17-21)
Reizinger Máté 4, Horváth Boglárka 8, Lép Adrián 1, Holczmann Dominik 6, Szőke Bálint 10/3, Nagy Balázs 13, Slavati Bence 7, Halmai Dániel 4, Kuti Dominik -, Vida Máté 2, Kovács Kornél 4, Szép Márton 13, Katatics Kolos (?)-, Bőzsöny Benedek -.
 
A tonán csapatunk legjobbja: Szőke Bálint

 

„SZÍVÜNK LELKÜNK A PÁLYÁN!”

2015.május 22.-én kezdődött meg Pécsen a legjobb 16 csapat küzdelme 4 csoportban. Szeptember óta erre a hétvégére készülünk, amit több forduló előzött meg és a hosszú út végén 240 csapatból jutottunk az országos jamboree döntőbe.
Egy nagyon kemény 4 hetes munkával erősítettünk rá és a hétvégéket sem sajnáltuk feláldozni. Az összes játékos fantasztikus odaadással és fáradtságot nem ismerve készült nap mint nap. A csapatban több játékos is fiatalabb volt a korosztályánál és Horváth Bogi személyében egy kislány is erősítette a csapatot. Az U11-12 korosztály a kosárlabda sportágban (de szerintem mindenhol) 1 év korkülönbség rengeteget számít, mint sebességben, technikai tudásban és fizikai felépítésben is!
 
 
Eljött a várva vár nap, amiért annyit dolgoztunk és az első mérkőzésen a Kecskeméti Kosárlabda Akadémiával találkoztunk. Nagy utánpótlás múlttal rendelkező egyesület, amitől kicsit tartottunk, de megbeszéltük az öltözőben, amit gyakoroltunk, annál többet nem kell a pályán megmutatni. Az első félidőben sikerült nagyobb különbséget kialakítania javunkra, melyet a mérkőzés végéig meg is tartottunk, ezért győztesként hagytuk el az első játéknapot!
 
A második játéknapon délelőtt a Soproni Sasokkal kezdtük és egy nagyon színvonalas mérkőzés kerekedett ki. Végig fej-fej mellett haladtunk nálunk sokkal erősebb csapat ellen. Felváltva estek a kosarak és félidőben 34-34 volt az állás. Itt a srácok elhitték, hogy van keresni valónk és az utolsó negyedet 1 pont hátrányba kezdtük. A negyedik negyed döntötte el a mérkőzést, amit sajnos 4 ponttal elvesztettünk, és így alakult ki az 5 pontos különbség. Hatalmas szívvel küzdött mindenki, és csapatként működtünk.
 
 
A délutáni mérkőzést az Eger csapata ellen játszottuk. Itt a tét az volt, hogy a csoport 2. vagy 3. helyén végzünk-e. Sajnos az egri csapatnak mind a két ötösében volt 1-1 meghatározó ember, akik a csapatuk 90% pontjait dobták. Erősebb gyorsabb, magasabb játékosok voltak, akit több emberrel is próbáltunk megfogni, de nem sikerült. Az első és második negyedben nagyon fásultan játszottunk, de a 3. negyedre taktikát váltottunk és egy teljesen új szerkezetű csapattal léptünk pályára, akiknek az volt a feladatuk, hogy tartsák a különbséget. Meg is valósították, majd a 4. negyedben egy extra teljesítményt láthattunk az akkor játszó ötöstől. Fantasztikus volt látni, hogy nem adta fel senki és a mérkőzés folyamán egyszer volt 22 pont hátrányunk, amit a végére 7 pontra faragtunk. Óriási szülői buzdítás közepette, mindenki kúszott mászott a pályán és hatalmas élménnyel gazdagodtunk. Az egész kispad együtt élt a játékkal és KOSÁRLABDÁT játszottunk! Sajnos a mostani szabályok mellett ilyen játékosokkal nem lehet mit kezdeni, mert nem lehet a védekezésben segíteni. Itt már csak az a kérdés, hogy az edző mit enged meg a csapatának és a másik 4 játékos miért van a pályán?!
 
 
A harmadik játéknapon a D csoport 3. helyezettjével játszottunk, akik a Nagyvárad csapata volt. Itt szembesültünk 189 cm 90 kg 12 éves játékossal, aki mellett még volt 184 cm csapattárs is. Élmény volt játszani egy másik kosárlabda kultúrával (ők a magyar bajnokságban indultak), amiből csak tanulni lehetett. Ez a mérkőzés is nagyon izgalmasra sikeredett, mert felváltva vezetett a két csapat. Ezen a mérkőzésen játszottunk a legjobban és itt volt mindenki kimagasló. Végig küzdöttük a mérkőzést, a szívünk ismét a pályán volt. Sajnos a végjátékban több játékvezetői hiba is történt, de a ziccereket elhibáztuk fontos szituációkban ezért kikaptunk.
 
 
Összességében, fantasztikus 3 napot zártunk, Pécsről emelt fővel jöhettünk haza. Nagyon büszkék vagyunk a csapatunkra, mert ritkán lehet látni egy ilyen kis gárdát, aki ennyire szeret kosárlabdázni és késszen vannak mindent feláldozni egymásért. Példa értékű volt ismételten a szülői szurkoló tábor is, amit több edző és szakértő az eredményhirdetést követően mondtak nekünk. Köszönjük nekik az egész éves támogatást és szurkolást, mert nélkülük ez nem ment volna. Fantasztikus érzés volt látni és hallani mikor egy kis város nevét bemondják a hangosbemondóba és a szülőktől zeng a csarnok. Ezt is megjegyezték többen az edzők közül, milyen jó nekünk! Mi még mindig a kosárlabda szeretetéért játszunk és nem az eredményért! Ez hatalmas előny és fantasztikus érzés!
Köszönet minden edzőnek, felkészítőnek, vezetőnek mivel ez közös munka volt!!!
 
 
Dombóvári Kosárlabda Suli KE U12-es csapat:
Ülősor balról: Halmai Dániel, Szőke Bálint, Katatics Kolos, Horváth Boglárka, Vida Máté, Nagy Balázs, Reizinger Máté, Lép Adrián
Állósor balról: Halmai Balázs edző, Kovács Kornél, Holczmann Dominik, Szép Márton, Bőzsöny Zsombor Benedek, Kuti Dominik, Slavati Bence, Horváth Zsoltné Anikó edző
Képről hiányzik: Németh Angléa gyógytornász
 
HAJRÁ DOMBÓVÁR !!!
 

KAPCSOLATFELVÉTEL

Dombóvári Kosárlabda Suli


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 7200 Dombóvár, Tóth E.u.2.  Pf.: 88


 

Scroll to top