Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-30/497-4779

szombat, április 20, 2024

U11- Országos Jamboree Döntő Székesfehérváron


Újabb megmérettetés-minden eddiginél nagyobb siker!
 
Újabb megmérettetés-minden eddiginél nagyobb siker!
 
Ha 2014 szeptemberében valaki azt jósolta volna, hogy a Dombóvári Kosársuli  Kenguru U 11-es csapata ott lesz Magyarország  legjobb nyolc csapata között, mindenki repesett volna a boldogságtól.
Az hogy a csapat a 4. helyezést  szerezte meg  (hazánk 227 összes induló csapatából ) a Székesfehérváron megrendezésre kerülő Jamboreen, az a dombóvári kosárlabda legnagyobb sikere!
 
Ekkora bravúrt még soha nem sikerült elérni!
 
 
2015. június 5-7-án újabb nagy mérföldkő letételére került sor, amelynek részesei volt az a 14 fantasztikus kissrác, akik egész évben hatalmas erőbedobással , megnövekedett edzésszámmal , dupla mérkőzéssorozattal, hihetetlen elszántsággal készültek az országos kosaras fesztiválra.
Rengeteg munka, szisztematikus edzések és nagyok sok egyéb programokról való lemondás jellemezte a felkészülést. Ha a múlt év jelmondata az volt, Dombóvár példát mutatott az egész országnak kosárlabda-szeretetből, akkor a 2015-ös év jelmondata az lehetne, a Dombóvári kisvasút végigrobogott az egész országon, nagy szenzációt keltve az ország kosaras berkeiben.
Részesei voltak ennek a sikernek azok a játékosok, akik a régiós fordulókat hibátlanul, pontveszteség nélkül hozták. Nem volt ellenfél egyetlen fordulóban sem, egészen az elő-jamboreeig, ahol  Sopron csapata már sejtette, közeledik a végállomás, nem szabad kiszállni.
 
1 mérkőzés:
Dombóvári Kosársuli--Ziccertigrisek    72:54
Dombóvár: Reizinger Máté (16), Barabás Ábel (2), Lép Adrián (3), Szőke Bálint (15), Berta Boldizsár (1), Fehérvári Csegő (1), Szabó Zalán (4), Halmai Dániel (19), Katatics Kolos (5), Kuti Dominik (5), Futó Dániel (5),
 
Bár a legszimpatikusabb csapattal kezdtünk, nem volt pardon a debreceni  Ziccertigrisek számára. Három meghatározó játékosunk, (Halmai Dániel, Szőke Bálint, Reizinger Máté) repítette a csapatot a biztos győzelem felé. Briliáns megoldások, magabiztos labdavezetési technika, verhetetlen egy-egyezések, befutásos játék, jóformán 100 %-os kosárradobás, mind-mind a biztos sikert hozták. Végig vezetett  Dombóvár csapata, nem is maradt el a szurkolók biztatása, hangorkánja. Ugyanaz a hangulat, ugyanaz az extázis, mint a múlt évben, vagy akár az NB II-es mérkőzéseken.
 
2 mérkőzés:
Fürge Vasas-Dombóvári Kosársul    77:69
Dombóvár: Reizinger Máté (15), Barabás Ábel (3), Lép Adrián (1), Szőke Bálint (20), Berta Boldizsár (1), Szabó Zalán (1), Halmai Dániel (22), Katatics Kolos (3), Kuti Dominik (1), Rákosfalvi Soma (1), Futó Dániel (1), Kalocsa Levente (-)
 
A Vasasról sok mindent tudtunk, például sorozatosan megnyerik, vagy legalábbis a finálét játsszák  az összes U 11 és U 12-es korosztályban. De végig partiban voltunk, hol ők vezettek egy ponttal, hol mi. Kezdtük elhinni, hogy jók vagyunk, és mindenre képesek vagyunk. 12 egyformán jól képzett, technikailag  bravúrosan felkészített játékos, hasonló fizikai felépítéssel  állt szemben a mi ugyancsak küzdőszellemű, elszánt fiatal játékosainkkal szemben.
A véghajrában a Vasas nyert, de elismerték, nagy csatát kellett vívniuk a dombóvári kosarasokkal . Rendkívüli korrekt játékunkkal  kiváltottuk nem csak az ellenfél, de a játékvezetők elismerését is.
 
3. mérkőzés:
Dombóvári Kosársuli-Zsíros Akadémia   72:65
Dombóvár: Reizinger Máté (10), Barabás Ábel (2), Lép Adrián (10), Óliás Gergő (-), Szőke Bálint (10), Berta Boldizsár (-), Fehérvári Csegő (-), Halmai Dániel (19), Katatics Kolos (18), Kuti Dominik (1), Rákosfalvi Soma (-), Futó Dániel (2),
 
A legnagyobb meccs, amelyet az idei évadban játszottunk.
Ezért érdemes volt eljönni! Ez volt az a mérkőzés, ahol mindenki kivétel nélkül a maximumot hozta ki önmagából. Játszott a csapat, élvezte a helyzeteket és minden kosarat értékesített. Az eddigi húzó játékosok önzetlen passzai, a jól felismert játékhelyzetek, a korábban szerény játékosok csúcsteljesítménye (Katatics Kolos, Lép Adrián) megkoronázta az idei év munkáját. Igazi csapatjáték, megérdemelt győzelem!
A Zsíros Akadémia edzője ezt nyilatkozta a mérkőzés után: „ A Darazsak csak az utolsó negyedben ébredtek fel. Addigra már késő volt, átrobogott és végiggázolt rajtunk a Kisvasút”
 
4. mérkőzés:
Óbudai Kaszások—Dombóvári Kosársuli   91:54
Dombóvár: Reizinger Máté (15), Barabás Ábel (-),  Lép Adrián (6),  Szőke Bálint (5),  Óliás Gergő (-), Berta Boldizsár (2),  Fehérvári Csegő (-),  Szabó Zalán (-),  Halmai Dániel (14), Katatics Kolos (12),   Kuti Dominik (-), Futó Dániel (-),
 
Az egész év megterhelő munkája ezen a mérkőzésen tükröződött. A legponterősebb játékosok nem tudták hozni  azt a lelki fölényt, amivel a szezonban végig  rendelkeztek. Semmi nem sikerült, minden dobás kimaradt, nem tudtuk fogni a Kaszások induló játékosait. Összeomlott a csapat, eltörött a mécses Az ember ninc s fából, és nem vagyunk kőből. Mégsem hibáztatatta senki a másikat. Bár kissé megtörten, de emelt fővel  fejeztük be ezt a tornát.
 
A Jamborree legjobb dombóvári játékosa: Halmai Dániel
 
Köszönet mindenkinek!
Köszönet a gyerekeknek,akik végighajtották az évet, köszönet a szülőknek, akik támogatták a csapatot, köszönet minden edzőnek, aki csapatjátékosként állt az U 11 és U 12 mellé, köszönet Czétány Lászlónak és feleségének Juditnak, akik  tisztelték a munkánkat, támogatták az egyesület működését.
Én külön köszönöm Halmai Balázs munkáját és hozzáállását, aki összetartotta az egész Kosársulit. Ez az eredmény,az ő eredménye! Az a céltudatos munka ahogy dolgozott profi edzőre vall. Örülök, hogy mellette lehettem, sokat tanultam szakmailag és emberileg is  tőle.
 

KAPCSOLATFELVÉTEL

Dombóvári Kosárlabda Suli


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 7200 Dombóvár, Tóth E.u.2.  Pf.: 88


 

Scroll to top