Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-30/497-4779

csütörtök, március 28, 2024

NB2- Dombóvári Kosársuli KE-PEAC

 

Dombóvári Kosársuli KE - PTE-Peac: 94-67 (25-29, 16-10, 21-16, 32-12)
Dombóvár 250 néző, v.: Rutkai, Lakos.
Dombóvár: TAMÁS 26/21, SZILÁGYI 15/6, Banai 8/6, LOVAS 12, FARKAS 19. Cs.: Pölöske, Kőnig 5/3, NÉMETH, Panta 3/3, Várallyay 1, Balogh, Vicze 5/3.

Két hét szünet után újra pályára lépett csapatunk, a tabella 3. helyén álló PTE-Peac  gárdája látogatott hozzánk. Az őszi pécsi „odavágón” nagyarányú győzelemnek örülhettünk, szerettük volna megismételni akkori teljesítményünket.

Jól kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, tetszetős támadások végén szereztek kosarakat. Nem volt hatékony a védekezésünk, mindig akadt egy üres ember, aki kihasználta hibáinkat (9. perc: 20-28). A lehető legjobbkor érkezett Kőnig hármasa és Farkas duplája a negyed végére.

A második etap közepén aztán 9 pontos pécsi vezetésnél végre szigorítottunk a védekezésünkön, és pillanatok alatt eltűntettük hátrányunkat (16. perc: 36-36). A szép játék helyett inkább a küzdelem dominált ebben az időszakban, felváltva estek a találatok. A félidőre Tamás triplájával nálunk volt a minimális 2 pontos előny.

Fordulás után továbbra is szívósan küzdött ellenfelünk, nem tudtuk leszakítani őket, jól váltogatták védekezésüket. Erre az első kísérlet a negyed közepén volt, amikor 8 egységnyi előnyt szereztünk Szilágyi pontos távoli dobásai révén (27. perc: 58-50). Sajnos rengeteg büntetőt elhibáztunk, ezért nem tudtunk nagyobb különbséget kialakítani a mérkőzés ezen szakaszában.

A záró játékrész első perceiben ismét bealudtunk, és Buday-Sántha hárompontos kosarával ismét ott loholtak a nyakunkon az egyetemisták (32. perc: 65-61). Ekkor nagyon elszántan, a közönségünk támogatásával, lelkes játékkal beindult csapatunk. A jó védekezésünk mellett szinte minden sikerült támadásban, szép akciók után látványos találatokat szereztünk, különösen Tamás volt elemében. A pécsiek kezdtek fáradni, ezt pedig kihasználtuk, és ismételten egy nagyarányú győzelmet sikerült szereznünk. A végére kialakult 27 pontos különbség talán egy kicsit túlzott, ekkora differencia nem volt benn a meccsben.

GRATULÁLOK A CSAPATUNKNAK! SZÉP MUNKA VOLT!

Következő mérkőzésünk február 19-én Szekszárdon lesz, az Alisca Terra FKSE  ellen 19.50-kor a Városi Sportcsarnokban.

KAPCSOLATFELVÉTEL

Dombóvári Kosárlabda Suli


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 7200 Dombóvár, Tóth E.u.2.  Pf.: 88


 

Scroll to top