Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-30/497-4779

péntek, április 19, 2024

NB2- Göcsej SK-Dombóvári Kosársuli KE


Göcsej SK - Dombóvári Kosársuli KE: 87-74 (20-25, 21-14, 25-10, 21-25)
Zalaegerszeg, v.: Németh, Földesi.
Dombóvár: Tamás 11/3, Szilágyi 13/3, Balogh 12, Lovas 5/3, Panta 8. Cs.: MURVAI 8, Banai 3/3, PÖLÖSKE 8, Németh 3/3, Vicze 3.
 
A bajnokság 17. fordulójában, az utóbbi időben remeklő Göcsej SK csapatához látogattunk Zalaegerszegre. Ellenfelünk csapatában- hasonlóan hozzánk- több nagy csatát megélt volt NB1-es játékos pattogtat, kiegészülve tehetséges, ügyes fiatalokkal. Sajnos nem tudtunk teljes kerettel pályára lépni, Farkas, Kőnig, és Várallyay nem tudott elutazni a csapattal.
Jól kezdtük a mérkőzést, az első negyed 9. percéig fölényben játszottunk (17-25). Okosan támadtunk, jól bontottuk a zalai védelmet, és szépen megjátszottuk az üres embereket. Ezután azonban hullámvölgybe kerültünk, és ezt ellenfelünk ki is használta, sikerült felzárkózniuk. A folytatásban fej-fej mellett haladt a két csapat, hol az egyik, hol a másik oldalon volt a minimális előny. Ebben az időszakban nagyon ritmustalanul támadtunk, nem vállaltuk fel az 1:1 szituációkat, egymásra vártunk. A félidőre 2 pontos hazai vezetéssel térhettek pihenőre a csapatok.
 
A harmadik negyedben robbantott a Göcsej, szinte minden távoli dobásuk célba ért, egységesen játszottak, 13-0-s futásuk után sajnos nagyobb hátrányba kerültünk (26. perc: 56-41). 5 perc alatt csupán 2 pontot szereztünk, támadójátékunk szinte nem is létezett, és védekezésben is gyermeteg hibákat vétettünk. Nem játszottunk türelmesen, helyzet nélküli, korai dobásokat vállaltunk, hiányoztak a betörések a játékunkból. 
A záró játékrész 4. percére még megcsillant a remény, Murvai találataival 12 pontra felzárkóztunk (69-57), de két zalai tripla lehűtötte a kedélyeket, és eldőlni látszott a mérkőzés. A távoli dobásaink továbbra sem ültek, viszont volt egy-két jó betörés, amiből pontokat tudtunk szerezni. A végére 13 egységnyi maradt a különbség a zalaegerszegiek javára, és megérdemelten gyűjtötték be győzelemért járó 2 pontot.
 
Jövő héten újabb nehéz mérkőzés vár ránk, Szombathelyre utazunk március 10-én csütörtökön.

KAPCSOLATFELVÉTEL

Dombóvári Kosárlabda Suli


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 7200 Dombóvár, Tóth E.u.2.  Pf.: 88


 

Scroll to top