Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-30/497-4779

szombat, április 20, 2024

NB2- Szombathelyi Egyetem SE-Dombóvári Kosársuli KE

Szombathelyi Egyetem SE - Dombóvári Kosársuli KE: 90-83 (20-23, 30-16, 17-22, 23-22)
Szombathely, 50 néző. V.: Dr. Magyari, Dr. Lipics.
SZOESE: NOVÁK 13/3, Földesi 15/6, MÉSZÁROS 15/3, SZABÓ 18, SIMON 9. Cs.: Gábor 12, Kozma 6/3, Laki 2.
Dombóvár: Tamás 15/9, SZILÁGYI 23/6, Banai 3/3, Lovas 13, Murvai 4. Cs.: FARKAS 21/3, Németh 4.
 
Csupán hét játékossal tudtunk elutazni a hétköznapra kiírt mérkőzésre, tanulmányi munka és egyéb elfoglaltságok miatt. A SZOESE a bajnoki tabellán elfoglalt helyezésétől (4.) függetlenül az egyik legerősebb csapat a nyugati csoportban, így elég nehéz mérkőzésnek néztünk elébe.
Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, szellős volt a védekezés mindkét oldalon. Lehetőségeinkhez képest variáltuk a szerkezetünket, váltogattuk a védekezésünket, támadásban próbáltunk hosszabban játszani. A második játékrészben kezdtek mutatkozni a fáradtság jelei, nagyon könnyen szereztek pontokat a szombathelyiek, mi viszont megszenvedtünk a találatainkért, és ez sok energiát felemésztett a játékosainkban. A negyed derekán egy 12-0-ás hazai futás után megléptek az egyetemisták (47-33). Fontos volt, hogy a félidőig próbáljunk 10 pontnyi különbségig felzárkózni, amit sikerült is megvalósítanunk.
A pihenő után nagyon elszántan lépett pályára csapatunk, és okos támadások után folyamatosan zárkóztunk ellenfelünkhöz. Egymást lelkesítve csapatként funkcionáltunk, és a negyed végére teljesen nyílt lett az összecsapás. A záró játékrész nagy izgalmakat ígért, Szilágyi két triplája után már csak két pont volt a hazai csapat előnye (69-67). Ez pár egységnyi előny a találkozó 39. percéig kitartott, sajnos a vezetést nem tudtuk egyszer sem átvenni, pedig megvoltak a lehetőségeink. Az utolsó másfél percben volt a SZOESE csapatának két, a támadó idő utolsó pillanataiban szerzett találata és ez megpecsételte sorsunkat. Eztán már faultolni kellett, hogy álljon az óra, de már nem tudtunk közelebb kerülni ellenfelünkhöz.
A bajnokság alapszakaszából két mérkőzésünk van hátra, mindkettő hazai pályán. Március 19-én a Siófoki Kosársuli csapatát fogadjuk 18.00 órai kezdettel.

KAPCSOLATFELVÉTEL

Dombóvári Kosárlabda Suli


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 7200 Dombóvár, Tóth E.u.2.  Pf.: 88


 

Scroll to top