Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-30/497-4779

szombat, április 20, 2024

NB2- Dombóvári KHE-Göcsej SK

Dombóvári Kosársuli KE - Göcsej SK: 72-70 (23-19, 14-15, 18-15, 17-21)
Dombóvár 500 néző, v.: Maár, Mintál.
Dombóvár: TAMÁS 12/6, SZILÁGYI 13/3, BALOGH 10, LOVAS 4, FARKAS 23. Cs.: MURVAI 10, BANAI, PÖLÖSKE, VÁRALLYAY, KŐNIG.                                                                                                                                                         
Göcsej SK: TÓTH 13/6, Mészáros 13/6, Becze 7/3, LÓGÁR 10/3, HOFFMANN 17. Cs.: KOVÁCS 10/3, Kámán.
 
Az Nb2 nyugati csoportjának döntőjébe jutása volt a tét a rájátszás 3. mérkőzésén. Eddig mindkét csapat hozta a hazai meccsét, a párharc utolsó összecsapása döntött tehát a folytatásról. Csapatunkban sajnos Németh térdsérülés miatt hiányzott, a vendégeknél viszont egy meghatározó játékos Becze újra pályán volt.
Fontos volt a jó kezdés, nem szerettünk volna egyből hátrányba kerülni, ahogy az első két találkozón. Ennek megfelelően nagy akarattal, és lelkesedéssel vetettük magunkat a küzdelembe. Szinte mindegyik játékosunk szerzett pontokat ebben az időszakban, amely a csapategységünket dicséri. A negyed derekára pár ponttal ugyan vezettek a zalaegerszegiek, de Balogh és Szilágyi kosaraival átvettük a vezetést, és a játékrész végére 4 pontos hazai előnyt láthatott az ismét nagyon szép számban kilátogató publikum (23-19). A második etapot inkább a küzdelem jellemezte, sokat hibáztunk támadásban, korai vállalásaink voltak, és nem ültek a távoli dobásaink, amely csapatunk fő erőssége. A védekezésünk 1-2 hibától eltekintve nagyszerű volt. A félidőre 3 pontos előnnyel mehettünk pihenőre.
Fordulás után a negyed közepéig remekeltünk, Farkas vezérletével már 16 ponttal is vezettünk (26. perc: 55-39), ekkor azonban érkezett egy nagyobb hullámvölgy. 10-0-ás zalaegerszegi futás után ismét ott volt a nyakunkon ellenfelünk (30. perc: 55-49). Jelzi erejüket, hogy fel tudtak állni, és visszajönni a meccsbe.
A záró játékrész hatalmas izgalmakat tartogatott. Felváltva estek a találatok, az előny pár egységgel nálunk volt. Sajnos 1-2 eladott labda után látszott, hogy fáradunk, de a szív, és az akarat vitte előre a csapatot (37. perc: 66-60). A Göcsej SK-ban ekkor Hoffmann tarthatatlannak bizonyult, és találataival 2 pontra felzárkóztak, majd labdaszerzésük után Lógár triplájával már náluk volt az előny (40. perc: 68-69). Időkérés után támadhattunk, távoli kísérletünk leperdült a gyűrűről, de Balogh begyűjtötte a lepattanót, majd szabálytalankodtak ellene. Szíve a helyén volt, mindkét dobását értékesítette (70-69). 5 másodperccel a meccs vége előtt Beczét álhatott a vonalra egy személyi hiba után, azonban mindkét dobását elhibázta. Szilágyi érkezett ekkor, fault után minkét dobását értékesítette (72-69), majd a bedobás után Tóthnak ütöttünk oda 2 másodperccel a vége előtt. Az elsőt bedobta, a másodikat kihagyta, és nem tudták már megszerezni a vendégek a támadó lepattanót ezzel megnyertük a mérkőzést.
A hangulat fantasztikus volt, köszönjük szépen a szurkolóinknak a biztatást, hatalmas pluszt adtak csapatunknak!

Folyt. köv!!!

 

KAPCSOLATFELVÉTEL

Dombóvári Kosárlabda Suli


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 7200 Dombóvár, Tóth E.u.2.  Pf.: 88


 

Scroll to top