Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-30/497-4779

csütörtök, április 25, 2024

U12- III.Pécsi VSK Kupa

III. PVSK Kupa II. helyén zárt a Dombóvári Kosársuli KE U12-es csapata!

III. Pécsi VSK Kupa U12
 
Idén is meghívást kaptunk Pécsre egy nemzetközi felkészülési tornára, ahol 4 csapat vett részt. Két nap alatt 3 csapattal játszottunk, két pécsi és egy horvát egyesülettel. Ez a torna nagyon jó lehetőséget adott, hogy megnézzük, hol tartunk a felkészülési időszakunkban és minden játékosnak játéklehetőséget tudunk biztosítani. A tavalyi U12-es csapatból több játékos felkerült az serdülő korosztályba és az országos jamboree-n  4. helyezést elért U11-es csapatunk alkotja idén a Kosársuli U12-es  korosztályunkat. A srácok augusztus közepe óta folyamatosan edzenek és készülnek az októberben kezdődő bajnokságra.
 
 
Dombóvári KS-Kosárlabda Akadémia Pécs 54-55(16-11, 14-13, 18-15, 6-16)
Reizinger Máté 7, Barabás Ábel -, Lép Adrián 4, Balogh Mátyás -, Szőke Bálint 10, Berta Boldizsár 4, Fehérvári Csegő 5, Molnár Benjamin -, Halmai Dániel 15, Katatics Kolos 9, Kuti Dominik -, Rákosfalvi Soma -, Jobbágy Botond -, Kalocsa Levente -.
 
Szombaton délután a Rátgéber Kosárlabda Akadémia ellen kellet pályára lépni, és az öltözőben azt beszéltük meg, hogy az eredmény nem számít, csak mindenki próbálja megcsinálni azokat a dolgokat, amiket edzésen gyakoroltunk. Június óta ez volt az első mérkőzésünk, és voltak olyan játékosaink is, akik most léptek először pályára.  Mindenki igyekezett, hogy a megbeszélteket betartja, de sok hibával játszottunk. Ez szerintem teljesen természetes ilyen sok kihagyás után. A mérkőzés folyamán 3. negyedben már volt 13 pontos előnyünk is, amit a lelkes ellenfél egy percig sem adott fel és folyamatosan dolgozta le hátrányát. Az utolsó 9 másodpercben mi vezettünk 1 ponttal és időkérés után mi hozhattuk a labdát. Oldalról bedobtuk és lefaultoltak minket. A két büntetőt elhibáztuk és egy gyors indításból, lépéshibából utolsó másodpercben kosarat kaptunk! A lépéshiba nem számít, mert a kissrác ilyen helyzetben remegő kéz nélkül bedobta. Gratulálok neki! Nem a lépéshibán múlt a mérkőzés eredménye. A megbeszélteket csináltuk, mindenki játéklehetőséget kapott, természetesen másképpen is lehetett volna cserélni, de ez egy csapat és mindenkire szükség van!!!
 
 
Dombóvári KS-KA Hrvatski Sokol 64-45(14-15, 14-10, 21-10, 15-10)
Reizinger Máté 14/3, Barabás Ábel -, Lép Adrián -, Balogh Mátyás -, Szőke Bálint 18/3, Berta Boldizsár 2, Fehérvári Csegő -, Molnár Benjamin -, Halmai Dániel 15, Katatics Kolos 7, Kuti Dominik 8, Rákosfalvi Soma -, Jobbágy Botond -, Kalocsa Levente -.
 
Vasárnap két mérkőzést játszottunk egymás után. A horvát csapat más kosárlabda kultúrával rendelkezik, mint mi. Nagyon jó dolog egy ilyen csapat ellen játszani és testközelből érezni a kosárlabdát. Első negyedben kicsit belealudtunk a játékba, de a negyed végére felzárkóztunk. A második negyedben a fiúk maximális sebességgel nekiestek az ellenfélnek és a félidőre már mi vezettünk (28-25). Félidőben megbeszéltük, hogy rákapcsolunk és elindult a kisgőzös előre! A mérkőzést 19 pontos különbséggel nyertünk meg egy nagyon szimpatikus horvát csapat ellen.
 
PVSK-Panthers-Dombóvári KS 41-74(20-18, 10-14, 1-19!-10-23)
Reizinger Máté 14, Barabás Ábel 2, Lép Adrián 2, Balogh Mátyás -, Szőke Bálint 12, Berta Boldizsár 2, Fehérvári Csegő -, Molnár Benjamin -, Halmai Dániel 23/3, Katatics Kolos 4, Kuti Dominik 15, Rákosfalvi Soma -, Jobbágy Botond -, Kalocsa Levente -.
 
A torna utolsó mérkőzését a házigazda PVSK ellen játszottuk egyből a Sokol mérkőzés után. Nagyon kíváncsiak voltunk, hogy erőben mennyire fogjuk bírni. Fáradtan kezdtük a negyedet a nagyon agresszívan védekező és támadó pécsi csapattal szemben. Nagyon parázs hangulat keletkezett a csarnokban. Fej-fej mellett haladtunk, felváltva estek a kosarak a második negyedben is és a félidőben 2 pontos (30-32) különbséggel tértünk pihenőre. A fiúk arcán látszott a fáradság, de nagyon elszántak voltak. A második félidőre kimentünk a pályára és egyszerűen nem tudtak megállítani minket. Olyan dolgokat csináltunk, amit nagyon régen láttunk és mindent be tudtunk dobni. A 3. negyedben összesen 1 pontot kaptunk, és 19-et dobtunk. A 4. negyedet megnyugtató előnnyel kezdtük, de hajlamosak vagyunk elhinni, hogy megnyertük a mérkőzést. Ezt most a srácok félre rakták és alázattal, tisztelettel hajtottak tovább. A Kisvasút csapatként küzdött, hajtott és játszott! Jó volt látni a pálya széléről, hogy élvezték a kosárlabda játékot!
Gratulálunk a CSAPATNAK!
 
 
Nagyon köszönjük a meghívást és a nagyszerű rendezést a Pécs VSK egyesületnek!
 
A torna eredménye:
I.                Kosárlabda Akadémia Pécs
II.               Dombóvári Kosársuli KE
III.             PVSK Panthers
IV.             KA Hrvatski Sokol
 
Dombóvári csapat legjobbja: Reizinger Máté

KAPCSOLATFELVÉTEL

Dombóvári Kosárlabda Suli


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 7200 Dombóvár, Tóth E.u.2.  Pf.: 88


 

Scroll to top