Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-30/497-4779

csütörtök, március 28, 2024

U12- 4. forduló Pécsen

U12-es 4. forduló Pécsen 2016.01.10.
 
Kosárlabda Akadémia Pécs-Dombóvári Kosársuli KE61-69 (13-10, 15+4-14+6, 17-12, 8-15, hosszabbítás: 4-12)
Reizinger Máté 23, Barabás Ábel 4, Lép Adrián 4, Balogh Mátyás 1, Szőke Bálint 4, Berta Boldizsár 1, Fehérvári Csegő 4, Halmai Dániel 12, Katatics Kolos 6, Kuti Dominik 9, Futó Dániel 1, Kalocsa Levente -, Molnár Benjamin -.
 
Dombóvári Kosársuli KE – Pécsi VSK Kisgőzösök  70-26 (24-6, 15+8-6+5, 10-5, 13-4)
Reizinger Máté 16, Barabás Ábel 4, Lép Adrián 1, Balogh Mátyás 4, Szőke Bálint 13/3, Berta Boldizsár -, Fehérvári Csegő 9, Halmai Dániel 11, Katatics Kolos 7, Kuti Dominik 4, Futó Dániel 1, Kalocsa Levente 1, Molnár Benjamin -.
 
Az év első mérkőzéseit játszottuk a hétvégén, amit ünnepek, pihenés, játékok, csapatépítések előztek meg. Az iskola kezdésével kezdődtek a komolyabb edzések és felkészülés a 4. fordulóra.
Első mérkőzésünket a Kosárlabda Akadémia csapata ellen kezdtük, ami mindig ki-ki mérkőzés lehet. Nehezen lendültünk bele a mérkőzésbe, de ahogy telt az idő, mindenki kezdett visszarázódni a megszokott ritmusba. Az első félidő után 32-30 volt az eredményjelző táblán, ami jó második félidőt ígért. Ennek megfelelően mind a két csapat küzdött és nem engedett könnyű kosarak dobni a másiknak. Az utolsó negyedre 49-42-es hátránnyal léptünk pályára. Megbeszéltük, hogy nem egyből kell megfordítani a mérkőzést, hanem van rá 8 percünk, de mindegy mit mutat a végén a tábla a játék a fontos, meg hogy jól érezzük magunkat. Nagy küzdelem kezdődött, mint a pályán és a nézőtéren is. Jó volt hallani a szülőket, akik kultúráltan, csak a saját csapatukat bíztatták, és semmi mással nem foglalkozva szurkoltak! Szép és jó példát mutattak ezzel a gyerekeiknek! Az utolsó támadási esély a mi kezünkben volt 57-57-es állásnál 10-14 másodperccel a vége előtt. A dudaszó előtt eldobtuk a labdát, de kifelé pattant a gyűrűből, így hosszabbítás következett. Végig hátrányba játszottunk, sikerült felzárkózni és a rájátszást kiharcolni, így szerintem a lelki előny és az önbizalom nálunk volt. Ezt be is bizonyítottuk a 4-12 eredménnyel, de a győzelemnél fontosabb volt most a küzdés mind a két csapat részéről és a jó játék!
 
       
 
A második mérkőzésünkön mindenkinek tudtunk játéklehetőséget biztosítani és éltek is vele. Felszabadultan játszottunk és robogott a Kisvasút. Bár voltak a mérkőzésen periódusok, ahol a lányok inkább megérdemelték volna a győzelmet, mert jobban és harciasabban küzdöttek, mint mi! Többször kellett sorainkat rendezni, de mindenki összeszedte magát és a tanultakat próbálta a pályára vinni. Sok szép gyorsindítás, befutás, 1:1 játék volt. Lényeges dolog, hogy tiszteltük ellenfelünket és nem lenézve kosárlabdáztunk a lányok ellen. Jó volt látni a sok mosolygó jó kedvel játszó játékost és az öltözői jó hangulatot is.
 
 
Gratulálunk a csapatnak, megyünk tovább, több lapáttal kell pakolni a kisgőzösre és robogni fog tovább a következő célállomásig J!!!
 
HAJRÁ DOMBÓVÁR!

KAPCSOLATFELVÉTEL

Dombóvári Kosárlabda Suli


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 7200 Dombóvár, Tóth E.u.2.  Pf.: 88


 

Scroll to top