Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-30/497-4779

péntek, április 26, 2024

U16- Kiemelt bajnokság selejtező 2. forduló Körmenden

Országos Kadett Selejtező II. kör. Körmend Október 3.- 4.
 
Kaposvári KK – Dombóvári Kosásuli 57 – 47 (12-9, 21-20, 9-13, 15-5)
Dombóvári Kosársuli: Molnár M. 6, Csapó Zs. 14/3, Uzonyi Z. 6, Csapó T. 6, Tóth T. 8. Cs:Takács A. -, Fehér B. 7/3, Lalák V. -, Szigetközi I. -, Kardos B. -, Törzsök Sz. -, Pápai G. -.
 
Dombóvári Kosársuli – Vasas Akadémia 26 – 109 (9-24, 6-23, 2-20, 9-42)
Dombóvári Kosársuli: Molnár M. 3, Csapó Zs. 12, Uzonyi Z. 5/3, Csapó T. -, Tóth T. 4. Cs: Takács A. -, Fehér B. -, Lalák V. -, Szigetközi I. -, Kardos B. -, Törzsök Sz. -, Pápai G. 2.
 
Körmend – Dombóvári Kosársuli 72 – 36 (17-9, 10-7, 26-10, 19-10)
Dombóvári Kosársuli: Molnár M. 5, Csapó Zs. 16/3, Uzonyi Z. 2, Csapó T. 3, Tóth T. 2. Cs: Takács A. -, Fehér B. 3, Lalák V. 1, Szigetközi I. 2, Kardos B. -, Törzsök Sz. -, Pápai G. 2.
 
 
Körmenden rendezték az országos kadett bajnokság, selejtezőjének második körét. Ismét nagyon erős, és jó csapatok vártak ránk, első mérkőzésünket a Kaposvár csapata ellen kezdtük.
Végre jól mentünk bele a mérkőzésbe, védekezésünk nagyon jól működött, támadásban is szép dolgokat kaptam vissza a fiúktól, kellően agresszívak voltunk mind védekezésben mind támadásban. Az első félidő végéhez érve 33-29 mutatott az eredményjelző. Számunkra nagyon jól indult a második félidő. A negyed közepére sikerült eltüntetni 4 pontos hátrányunkat, amit tartottunk is a 3. negyed végéig. Egyszerű volt a képlet, egy negyedet kell nyernünk és megszerezzük első győzelmünket a selejtezők alatt. Sajnos ez nem sikerült, bekövetkezett amitől   tartottunk, teljesen elfáradtunk fizikálisan, mentálisan egyaránt. Eladott labdák után, lerohantak minket, ennek köszönhetően 10 pontos vereséget szenvedtünk.
 
Búslakodásra nem volt idő, kis pihenő után, délután talán a mezőny legerősebb csapatával,Vasas Akadémiával mérkőztünk meg. Nagyon nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy az ország ezen korosztályának, talán a legjobb csapatával volt lehetőségünk játszani. Nem kevesebb mint 150 gyerekből hozták el Körmendre a 14 legjobbat. Annyit kértünk a srácoktól, hogy ne adjuk meg magunkat. Küzdjünk, hajtsunk egymásért és próbáljunk tanulni ebből a mérkőzésből.A 3. negyed végéig védekezésben nagyjából azt kaptuk vissza amit szerettünk volna, inkább támadásban voltak gondjaink, ennek legnagyobb oka, hogy kő kemény védekezést kaptunk. Sajnos a záró negyedben az előző mérkőzéshez hasonlóan, teljesen elfáradtunk fizikálisan. Ellenfelünk pedig mintha ekkor kezdte volna el a mérkőzést, 6 darab hárompontos kosarat süllyesztettek el gyűrűnkbe és nagy verést mértek ránk, ekkora különbséggel is megérdemelten nyertek, csak gratulálni tudunk nekik.
 
Vasárnap játszottuk utolsó mérkőzésünket a hazai körmendi csapattal. Mindkét csapat nagyon fásultan kezdte a játékot, sok hibával játszott. Első 2 negyedben a védekezés dominált, nagyon kevés kosár esett, az első félidő 27-16-os eredménnyel zárult. Az előző két mérkőzéshez hasonlóan, elfáradtunk, támadásban nem tudtunk újítani. Nagyon kevés kosarat szereztünk, pontatlanul, bután támadtunk. Ellenfelünk frissebb volt és maga javára fordította a mérkőzést, megérdemelt győzelmet aratva.
Összegezve a hétvégét, nagy gratuláció jár a csapatomnak. Az első selejtezőhöz képest ami Debrecenben volt megrendezve, úgy gondolom rengeteget léptünk előre támadásban és védekezésben egyaránt. Az hogy nem sikerült győzelmet szereznünk a selejtezők alatt, nem gondolom, hogy kudarcként kell megélnünk. Rengeteget tanultunk ebből a 6 mérkőzésből, amiből sokat tudunk majd kamatoztatni a regionális bajnokság folyamán. Rengeteget kell edzenünk, gyakorolnunk és meglesz az eredménye győzelmekben is. HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!

KAPCSOLATFELVÉTEL

Dombóvári Kosárlabda Suli


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 7200 Dombóvár, Tóth E.u.2.  Pf.: 88


 

Scroll to top